Welkom bij groep 4

Leuk dat je komt kijken op de pagina van groep 4!

 

In groep 4 werken wij de hele week hard aan allerlei verschillende vakken: rekenen, taal, spelling, lezen, schrijven, wereldverkenning, verkeer, handvaardigheid, tekenen, muziek en gym.

Naast het harde werken is er gelukkig ook tijd voor een (bewegings) spelletje of een dansje en heel regelmatig luisteren we heerlijk ontspannen naar een voorgelezen verhaal.

 

Tijdens de lessen in groep 4 werken wij zowel individueel als coöperatief, we proberen dit zo goed mogelijk af te wisselen. Soms is het fijn om even alleen te werken, maar ook samenwerken is erg leerzaam en leuk. We kunnen dan van en met elkaar leren, werken aan onze samenwerkingsvaardigheden, leren elkaar beter kennen en maken gebruik van elkaars talenten. Door de afwisseling in werkvormen, leren we steeds op een andere manier, kunnen we onze energie op een positieve manier kwijt en krijgen we nieuwe energie terug.

 

Groep 4 is een jaar boordevol nieuwe dingen. In groep 4 maken we voor het eerst kennis met de taal- en spellingmethode en ook de methode voor technisch lezen is nieuw. Tijdens de lessen in de klas schrijven we regelmatig in schriftjes. We leren wat voor en achter de kantlijn moet en hoe we ons schrift goed moeten verzorgen. Ook leren we in groep 4 de hoofdletters te schrijven volgens het methodisch schrift en wanneer we deze aangeboden hebben gekregen, krijgen we een vulpen! Tot slot maken we tijdens de rekenlessen plussommen tot en met 100, minsommen onder de 100 en niet te vergeten… We leren de tafels van vermenigvuldiging! Voor dit laatste oefenen we heel veel dit jaar en uiteindelijk halen we onze tafelpaspoorten van de tafels 1 t/m 10! Yes!

Het is fijn werken in groep 4. Samen maken we er een super jaar van!

 

Ben je nieuwsgierig naar hoe onze klas eruit ziet en naar wat we allemaal doen?

Kom gerust eens kijken!