Sociaal Sterke Groep

We maken op onze school gebruik van de aanpak Sociaal Sterke Groep. Dit is een pedagogische aanpak die uitgaat van het idee dat kinderen baat hebben bij een betrouwbare structuur. Die structuur geldt voor iedereen in de school, leerlingen en leerkrachten. Op die manier kan iedereen op elkaar vertrouwen hetzelfde te doen en te reageren. "Zo doen we dat op de Dommeldalschool en we doen het allemaal zo". Eén van de activiteiten die we wekelijks binnen Sociaal Sterke School uitvoeren is de Sociokring. In die kring leren kinderen hoe je omgaat met elkaar, hoe je complimenten geeft en ontvangt. Op het plein lossen kinderen zelf hun ruzie op, ze weten hoe dat moet en het is een succes. Kinderen, leerkrachten (en ouders) delen in dat succes.